YESHEIMEN

YESHEIMEN
Fra vårt liv.....i det daglige.....

tirsdag 28. september 2010

Første tur til den nye hytta ved Risør.

Vi har vært på hytta i helga. For meg , Linnea og Maxi var det første gang etter visning. Vi ble ikke skuffet for å si det sånn. Kjenner at denne plassen kommer til å bli et favorittsted for kos & turer.. Dette er hytta fra fremsiden, vi har en stor god veranda med plass til mange. Så håper på noen grill-partys til sommeren.
Siden vi skal gjøre en del malearbeid, så var det også en del rot omkring, så det ble ikke så mange bilder denne helgen. Men her er et av spisestuen. Den fulgte med hytta, og jeg liker den kjempegodt. Bord i oljet eik og stoler i brunt stoff. Tror dette blir veldig fint sammen med hvite vegger som kommer etter hvert.

Kjøkkenet er lite men koselig. Alle hvitevarer i rustfritt stål.


Gulvene var ubehandlet, så det var det første som måtte tas. Torleif har vært nede og gjort jobben, for det er ikke så enkelt hvis hele familien skal være med. Og jeg er glad til, for liker ikke malearbeid. Han er flink og nøye, og gjør som "mor" vil. Jeg tar ut farger og bestemmer hvordan vi skal ha det. Ja, ikke det at han ikke får bestemme, men som han selv sier " har ikke peiling", så derfor overlater han jobben til meg.
Her er to strøk med en beis som heter Varg, og tre strøk lakk. Resultatet er en slags gammeldags "look"! Ser litt grått & slitt ut...Me like!!!!Denne vedovenen fra Nordpeis har vi kjøpt. Må bare få noen til å montere den, så tenker jeg vi skal få noen lune kvelder.


Linnea og Torleif måtte ut og prøve båten. Jeg og Maxi holdt oss på land denne gangen. Dette er Linneas første tur i båt, utenom ferge da. Og gjett om hun storkosa seg?

Skal nedatt til helga også, og skal prøve å få tatt noen flere bilder da. Skal også gjøre hytta mere personlig, men alt tar sin tid.


tirsdag 21. september 2010

Lyshus.

I går kom jeg over den herlige bloggen Huset ved Fjorden
Løp & kjøp skrev hun.....
Og gjett om jeg gjorde, kom meg nesten ikke fort nok på senteret.
Disse flotte lyshusen i sink er jo en etterligning av Walter & Co sine, som koster en formue.

Jeg synes de er så vakre, og skulle kjøpe til jul i fjor på den eneste butikken som selger Walter & Co her på Jessheim, men det var desverre utsolgt.
Siden har jeg ikke tenkt så mye på de, før jeg så de igår kveld.
*
Ja og nå lurer dere kanskje på hvor jeg har kjøpt de, joda: Kremmerhuset, og ikke nok med det, det lille som jeg nå har to av koster bare kr 69;- pr stk.... Store selges for kr 129;-
*
Så løp & kjøp....
De er kjempefine, lyser så fint her i stuen nå.
Og nå er den herlige høsten her, så nå blir det masse levende lys fremover.


mandag 20. september 2010

Amadeusparken.

Vi har vært i Amadeusparken igjen! Den er så bra, at vi må ha en tur i året.

Parken er ikke så stor, og det er ikke mange av de "villeste" dyrene, men det er mye eksotisk, og noen vanlige, som geiter og ponny å div. Det beste er at vi kommer nært innpå de.

Denne øgla sitter heldigvis bak glass.

Linnea skal mate en Lama, og hun var litt skeptisk i starten, men det gikk helt fint til slutt.

Iona (mitt tantebarn) har vært på besøk i sommer, og hun var med oss til Amadeusparken.Flotte Sebraer!

De måtte også få mat.Og det er vel dette som er selve Amadeus. Iona fikk håndhilse på han.

To stk SØTE!

Og så kamelene da, det er noen merkelige skapninger, når en tenker etter.


Dette ble nok ett innlegg fra sommerens begivenheter. Det er en stund siden vi var der nå. Skal ikke se bort ifra at det blir en ny tur, neste år også.
*


onsdag 15. september 2010

Hundepasser.

Neida, du ser ikke dobbelt.
Det er Maxi & Toppers.

Toppers er hunden til en kollega av meg, og jeg passet han mens foreldrene var en uke i syden. Toppers er veldig gentleman, og han lot Maxi selvsagt være sjefen. Men hun måtte låne ut rommet til "mor" (meg), der kom hun ikke inn, for Toppers fikk ha sengen sin der, og når Maxi kom og skulle hoppe oppi sengen som hun pleier, så fikk hun klar beskjed.
Hun gikk litt slukkøret ut, men aksepterte det hele uken.
Men med matfatet måtte Toppers pent vente. Han er en grom gutt på 9 år, og er veldig snill og rolig. En fornøyelse og være hundepasser :-)

søndag 12. september 2010

Krabbefiske.

Her kommer enda litt bilder som egentlig skulle vært blogget for lenge siden.
Larkollen camping er en av våre favorittplasser, hvis vi bare har helgen til rådighet. Passe langt unna, og en veldig koselig plass. Denne turen ble tilbragt sammen med Vigdis og Trond. De er mamma & pappa til Tess, som igjen er dattera til Maxi, vår skjønne storpuddel. Men det som ble mest spennende med denne helga, var strandkrabbefiske. Linnea fikk en sånn der liten krabbestang.


Og pappa var uti sjøen og fikk opp blåskjell til agn.


Så var det bare å hekte på og sette igang.


Og det ble mange krabber. Til Linneas store fornøyelse.


Men etter at vi hadde ganske så mange, så måtte vi selvsagt slippe de ut igjen.De hadde jo ikke overlevd likevel, og de var jo ikke til noe matauk.Her krabber de sidelengs ned til sjøen igjen.


En koselig helg på Larkollen, sammen med våre gode venner. Bobilene sto side om side, og vi hadde det så trivelig.
*
Nå har vi jo kjøpt hytte, som kan sees i innlegget under. Så nå må vår kjære bobil vike plassen for denne. Litt trist, for vi elsker bobil-livet, men vi får ikke tid til å bruke alt, og da må en ta noen prioriteringer.
*
Kanskje det er strandkrabbe ved Risør også.Maxi og Tess storkosa seg sammen.Og det gjorde vi andre også.
*
Takk for turen Vigdis & Trond!


lørdag 11. september 2010

Vårt nye ferieparadis ved Risør.

Her har skjedd mye siden jeg sist var i bloggemodus. Vi har kjøpt sommerhus i Øysang ved Risør.Små hvite skipperhus på rekke og rad. Det er ett såkalt ferietun med ca 50 hytter. To og to henger sammen.
Hytta er helt ny, så derfor er vår tomt litt sjuskete i forhold til de andre. Den inneholder stue, kjøkken, 4 soverom, loftstue og bad. Alt er trehvitt, men vi kommer nok til å male noen rom etter hvert.

Her er ett stemningsbilde fra hyttefeltet.Fra kanten av de ytterste hyttene, er dette utsikt ned til kilen, der alle hyttene har båtplass.


En sånn liten 14 fots jolle følger med. Her ligger båtene trygt og godt, selv om det stormer. Vi skal selvsagt få oss noe større etter hvert.
Skarvann ligger 10 min gange fra hytta med både bade- og grillplass. Det er også kanoutleige.

Disse bildene er fra skjergården rundt Risør. Iskiosken på Risøya.


Risør by...
Perleporten skal vist være trekkplaster nr 1. i Risør. Gleder meg til vi skal bli kjent med disse plassene.
En av Norges eldste ferger går mellom Øysang (der hytta ligger), og Risør. En tur over fjorden tar bare 15 minutter.
Her er ett kart så dere kan se beliggenheten i forhold til Risør. Hytta ligger ved den store røde prikken , Øysang brygge.
*
Vi skal overta dette paradiset i neste uke, og får vel dra på vår første tur om 14 dager. Gjett om vi gleder oss.Fisketur.

Vi har hatt mange koselige småturer med bobilen i sommer.

Her er vi på Haganeset camping like ved Charlottenberg!

Linnea prøver fiskelykken med sin rosa fiskestang. Det ble ikke noe fisk, men moro likevel.


Maxi bader, men bare litt, hun er ikke den som legger på svøm.


Flott bilde?
Tatt av Linnea...
*
Lørdag og fri idag, og Linnea vil bake boller, så vi har noe å se frem til.
Nyt helgen alle sammen..